Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2010. október 6., szerda

Hiánypótlás

Sajnos sokat betegeskedtünk az utóbbi hetekben, sem kedvem, sem időm nem volt írni. És most a királyi többes nem a szokásos mamaduma, tényleg mindahányan betegek voltunk, sőt, megkockáztatom, hogy vagyunk is.

Kb. két hete Berci belázasodott, éjszaka, jól be is paráztunk, ugye sose volt még beteg a gyerek. Szóval doktornő kihív, lázcsillapító, minden mizéria. A láz hamar elmúlt, de taknyos maradt eléggé, meg köhigcsél is néha, napjában százszor szívjuk az orrát, orrspray - gondolhatjátok mennyire élvezi a gyerek...

Van mosolygás is persze, de összességébn nem az a vidám, gondtalan kis baba, aki szokott lenni.



Utóbb persze kiderült, hogy ebben nem csak a betegség a ludas, hanem jönnek a fogak is. Ez mindig olyan dolog, hogy az ember minden nyűgösséget ráfog a fogakra, de sosem tudja biztosan, amíg ki nem jönnek.

Nagyon rágna mindent, a kedvence a habtapi, minden rágókát felülír:



Nem nagyon hagyja, hogy a fogait (a helyét) vizslassam, támad a nyelvével, vagy csak egyszerűen egy krokodil szorítsával ráharap a körömágyamra, szóval nem gyakran nézem. De most alul van két pici luk az ínyén, amire a doktornő azt mondta, hogy azok már kint lévő fogak, és kiskanállal már meg is lehetne kocogtatni őket. Kár, hogy a nyűgösség nem múlt el ettől, valószínűleg a felső fogak is jönnek párhuzamosan. Az én kisfiam ha egyszer belefog a fognövesztésbe, akkor nem aprózza el :)

Apró áttörések ezek egy baba életében. Mint ahogy az is, hogy először vágtuk a haját - kezd egész nagy hajkoronát növeszteni. Már rálógott a nyakára és a fülére, és egyre nehezebb megszárítani törölközővel hajmosás után ebben a fos időben, és még beteg is, szóval nekiestünk. Az apja szakálvágójával ügyködtünk, nem volt egyszerű. Főleg a hang zavarta - a rengeteg orrszívózás óta a zúgó és berregő gépeket fenntartásokkal kezeli. Tehát a babakaja turmixolás, hajszárítás és lábszőrtelenítés is potencálisan babasírást okoz :)

Íme, egy kép a Bundesliga frizuráról a nyírás előttről:



Erős érdeklődés a technika iránt: miután nem szeretnénk, hogy a mi élesben használt cuccainkat nyálazza össze, kapott saját kiszuperált mobilt és billentyűzetet, amit kedvére nyomkodhat, és püfölhet. Mondanom sem kell, hogy vonzóságuk meg sem közelíti a valódi, használatban lévő darabokat :)



Azért vannak jó pilanatok is:


Szeretne ülni, csak nem tud - ide csak egy percre lehetett betámasztani, eldőlt, de addig nagyon tetszett neki :)

3 megjegyzés:

erkaberka írta...

Hú,de nagyot nőtt ez a Berkó-baba!Remélem most már meggyógyultok és a betegség jó messzire elkerül Titeket(is)!:-)

SwarBhanu írta...

aranyos, mennyi idos most? enyem is kb ennyi lehet, mert neki is most kezdett el jonni a foga es mindig ulni akar :) enyem 3 es fel hos baba. a napokban gondolkoztam hogy kezdek egy blogot, de letettem rola, pedig mindig olyan elvezettel olvasom masoket, akik kismama blogot vagy babasat irnak..en is szerettem volna ilyen oromet adni masoknak :) de egyelore marad az olvasas :)
orulok , hogy megtalaltalak titeket! gouranga :)

SwarBhanu írta...

oh most lattam hogy ez 2010-es bejegyzes :D kicsit elkestem. :D